7Junij 2016

BIM FORUM 2016

07.06.2016

 

Strokovno srečanje
BIM Forum 2016, 7.6.2016,

na Bledu

 

Združenje siBIM je soorganiziralo in sponzoriralo strokovno srečanje BIM Forum 2016, ki se je odvijala 7.junija 2016 v Vili Bled na Bledu. Glavni organizator srečanja je bilo podjetje CGS plus d.o.o  v soorganizaciji s podjetjema Lineal d.o.o in  Bexel Consulting, ki so tudi člani našega združenja.

Razvoj BIM-a v svetu je  izredno hiter. Da bi Slovenija ostala konkurenčna, se mora nemudoma pridružiti drugim državam, ki BIM-prostop že sistematično uveljavljajo v projektih. Namen dogodka je bil predstavitev dobrih praks in idej za pripravo nacionalne strategije uvedbe BIM-pristopa na področju grajenega okolja v Sloveniji.

Osrednji gost dogodka je bil g. Adam Matthews, eden najvidnejših predstavnikov BIM-a v EU in predsedujoči v EU BIM Task Group, ki deluje pod okriljem Evropske komisije. Na dogodku je bil predstavljen razvoj BIM-a v svetu, Evropi in Sloveniji ter primeri dobrih praks. 

Udeleženici so bili člani siBIM, vodilni delavci, direktorji in odločevalci iz javnega sektorja ter gospodarstva. Dogodka se je udeležilo okrog  60 ljudi, med katerimi izpostavljamo predstavnike Ministrstva za infrastrukturo, Ministrstva za okolje in prostor, Ministrstva za zdravje, Ministrstva za javno upravo, Ministrstva za obrambo ter IZS.

Dogodek je presegel pričakovanja, saj so udeleženci prepoznali potrebo po nacionalni strategiji vpeljevanja BIM-a kot pristopa k projektom na področju grajenega okolja, hkrati pa je bila tlakovana pot za vključitev Slovenija v EU BIM Task Group.

 

Vabljena predavanja:

  • Otvoritev BIM Foruma 2016 (Matjaž Šajn - CGS plus d.o.o., Ksenija Marc – DRI upravljanje investicij d.o.o., Samo Medved – Lineal d.o.o.)
  • European public sector aims for world class digital construction (Adam Matthews - EU BIM task Group)
  • Predstavitev slovenskega združenja siBIM za informacijsko modeliranje v gradbeništvu (dr. Andrej Tibaut - UM FGPA)
  • BIM in nove tehnologije v gradbeništvu ter arhitekturi (Aleš Korbar - CGS plus d.o.o.)
  • Sodobni trendi v načrtovanju infrastrukture (Samo Medved - Lineal d.o.o.)
  • BIM pristop pri vitkem projektnem vodenju z uporabo 3D, 4D, 5D in 6D BIM na primeru hotelskega kompleksa v Dominikanski republiki.  (Veljko Janjić - Bexel d.o.o.)
  • Diskusija in zaključki

Predstavitve so za člane dosegljive na intranetu.

Oglejte si galerijo slik.

 

 

December 2024