Pretekle konference

Uspešno izvedena

7. strokovna konferenca siBIM - BIM je zakon!

V četrtek, 19. 5. 2022, je Združenje siBIM v soorganizaciji z Zavodom za trajnostno in inovativno gradbeništvo ZTIGR, uspešno izvedlo 7. strokovno konferenco siBIM - BIM je zakon! Konference se je udeležilo rekordnih 170 udeležencev in predavateljev, obiskali so nas tudi gosti iz vseh sosednjih držav. Gostje tokratne konference so bili tudi predstavniki Inženirske zbornice Slovenije, Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije ter zbornice inženirjev Hrvaške (Hrvatska komora inženjera građevinarstva).

Hvala vsem za izkazano zaupanje in udeležbo!

Veselimo se prihodnjega srečanja z vami.


BIM A+ INTERNATIONAL CONFERENCE
Strokovna konference siBIM v sodelovanju z BIM A+

30. september in 1. oktober 2021, Online mednarodni dogodek

Predstavitvitev magistrskih nalog in zanimivih projektov,
vse skupaj več kot 40 prispevkov s področja BIM in digitalizacije v grajenem okolju!

Program dogodka in magistrske naloge


Konferenca siBIM 2020 - ''Urejeni podatki so novo zlato''
6. strokovna konferenca siBIM 2020

DigiPLACE Regional Conference

3. in 4. november 2020, Online mednarodni dogodek


Letna konferenco siBIM je potekala pod naslovom »BIM: urejeni podatki so novo zlato.« V letu 2020 smo združili moči z Zavodom za trajnostno in inovativno gradbeništvo ter mednarodnim projektom DigiPLACE. Dogodek je potekal virtualno iz studia v Mariboru in z vključitvijo gostov ter predavateljev.

Videoposnetki konference


Konferenca siBIM 2019 - ''BIM v praksi''

5. strokovna konferenca siBIM 2019

Združenje siBIM v sodelovanju z ZTIGR

20. 11. 2019, Kongresni center Brdo, Predoslje 39, 4000 Kranj


Združenje siBIM je 20.11.2019 organizira peto strokovno konferenco s podnaslovom "BIM v praksi". Konferenca se je kot enodnevni dogodek  odvijala v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju. Organizacija dogodka je potekala v sodelovanju z Zavodom za trajnostno in inovativno gradbeništvo.

Tematika konference se je osredotočala na uporabo BIM procesa predvsem pri arhitekturnem načrtovanju s predstavitvami zanimivih domačih in tujih projektov.


Konferenca siBIM 2018 - "Dobrodošla, prihodnost!"

4. strokovna konferenca siBIM 2018

Združenje siBIM

22. 11. 2018, Kongresni center Brdo, Predoslje 39, 4000 Kranj

 

Združenje siBIM je po uspešno izvedenih treh strokovnih konferencah v letu 2018 organiziralo konferenco siBIM 2018 s podnaslovom »Dobrodošla prihodnost!«. Dopoldanski del konference je bil namenjen predstavitvi akcijskega načrta in predstavitvi sorodnih združenj iz Evrope. Popoldanski del je bil namenjen predstavitvi komercialnih projektov, kjer so se predstavile tudi izkušnje na konkretnih BIM projektih.


Konferenca siBIM 2017 - "Razvijamo digitalizacijo grajenega okolja"

3. strokovna konferenca siBIM 2017 

Združenje siBIM v soorganizaciji s Fakulteto za gradbeništvo in geodezijo, Univerza v Ljubljani,

16.11.2017, hotel Four Points by Sheraton Ljubljana Mons, Ljubljana

 

Združenje siBIM je v letu 2017 organiziralo konferenco siBIM 2017 s podnaslovom »Razvijamo digitalizacijo grajenega okolja«. Konferenca se je kot enodnevni strokovni dogodek odvijala 16. 11. 2017 v prijetni atmosferi hotela Four Points by Sheraton Ljubljana Mons v Ljubljani. V okviru konference je 14. 11. 2017 potekal BIMathlon, kjer so skupine (inženirji, študenti, dijaki, ...) tekmovale v uporabi BIM-pristopa za modeliranje gradbenih objektov. Sponzor BIMathlona je bilo podjetje Marles hiše Maribor, d.o.o. Tematika konference se je osredotočala na sistemsko implementacijo BIMa na področju grajenega okolja, novosti in iniciative na področju BIMa, in primere uporabe BIM-pristopa.


Konferenca siBIM 2016 - "BIM – DNK grajenega okolja"

2. strokovna konferenca

Združenje siBIM v soorganizaciji s Fakulteto za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo na Univerzi v Mariboru

25.11.2016, hotel City, Maribor

 

Združenje siBIM je v letu 2016 pripravilo konferenco siBIM 2016 s podnaslovom »BIM – DNK grajenega okolja«. 
Konferenca se je, kot enodnevni strokovni dogodek, odvijala 25.11.2016 v prijetni atmosferi hotela City v Mariboru. V okviru konference je 24.11.2016 potekal BIMathlon, kjer so skupine (študenti, inženirji) tekmovale v uporabi BIM-pristopa v projektih na področju grajenega okolja.

Tematika konference se je osredotočala na ključne prednosti in ovire uporabe BIM-pristopa na posameznih področjih grajenega okolja s poudarkom na izvedenih projektih in izmenjavi izkušenj, ki sledijo iz uporabe BIM-pristopa. Pri BIM-pristopu je ključna pravilna uporaba; v pravem obsegu, v ustreznih fazah projekta in na pravem mestu.


Konferenca siBIM 2015 - ''BIM v Sloveniji''

1. strokovna konferenca siBIM 2015

Združenje siBIM

19.11.2015, Mestna hiša, Lendava

 

Združenje siBIM je 19.11.2015 v dvorani Mestne hiše organiziralo strokovno konferenco siBIM 2015 - BIM v Sloveniji, ki je potekala pod pokroviteljstvom Občine Lendava in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije. Občina Lendava je prva občina v Sloveniji, ki je podprla implementacijo BIM-a (informacijskega modeliranja objektov) pri projektu gradnje razglednega stolpa Vinarium Lendava v Lendavskih goricah.

Soorganizatorji dogodka so bili še Inženirska zbornica Slovenije (Matična sekcija gradbenih inženirjev), Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije in Obrtno - podjetniška zbornica Slovenije.


December 2024