25November 2016

siBIM 2016 - "BIM – DNK grajenega okolja"

25.11.2016

Ulica kneza Koclja 22, Maribor


[english version]

Združenje siBIM,

v soorganizaciji s Fakulteto za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo na Univerzi v Mariboru,

organizira

2. strokovno konferenco 

siBIM 2016 - "BIM – DNK grajenega okolja"

25.11.2016, hotel City, Maribor

 

Združenje siBIM, po uspešno izvedeni 1. strokovni konferenci siBIM 2015 (http://sibim.si/dogodki/sibim2015), tudi letos pripravlja konferenco siBIM 2016, tokrat s podnaslovom »BIM – DNK grajenega okolja«. 
Konferenca se bo, kot enodnevni strokovni dogodek, odvijala 25.11.2016 v prijetni atmosferi hotela City v Mariboru, ki se nahaja ob reki Dravi. V okviru konference bo 24.11.2016 potekal BIMathlon, kjer bodo prijavljene skupine (inženirji, študenti, dijaki, ...) tekmovale v uporabi BIM-pristopa v projektih na področju grajenega okolja.

Tematika letošnje konference se osredotoča na ključne prednosti in ovire uporabe BIM-pristopa na posameznih področjih grajenega okolja s poudarkom na izvedenih projektih in izmenjavi izkušenj, ki sledijo iz uporabe BIM-pristopa. Pri BIM-pristopu je ključna pravilna uporaba; v pravem obsegu, v ustreznih fazah projekta in na pravem mestu.

BIM-pristop se uveljavlja tudi v okviru individualne stanovanjske gradnje kjer so, prav tako pomembni projekt, višina investicije, funkcionalnost objekta in vzdrževanje objekta. Na področju javnih investicij se BIM-entuziazem posameznih investitorjev seli v prve pilotske projekte državnega pomena, ki bodo identificirali dejanske prednosti in ovire na poti do nacionalne strategije za uporabo BIM-pristopa, tudi pri npr. pregovorno dragih in kompleksnih infrastrukturnih projektih. Tudi upravitelji objektov se začenjajo zavedati potenciala uporabe BIM-modela, ki leži v predalu, za veliko število procesov v fazi vzdrževanja objekta. Zaznati je tudi prve praktične premike v smeri uporabe digitalnih modelov gradbenih izdelkov, ki spreminjajo tehnologijo gradbene proizvodnje, tudi z uporabo 3D-tiskalnikov. 
Pojavljajo se marketinške rešitve za uporabo BIM-modelov za bolj informirano predstavitev objekta, njegove notranjosti, zunanjosti, fasadnih oblog, strojnih inštalacij, itd. 
Interoperabilnost, ki jo zagotavljajo odprti BIM-standardi, omogoča integracijo domenskih BIM-podmodelov, ki so realna podpora projektnim skupinam v gradbenih projektih.
Vse opisano kaže na dejansko prežemanje projektov grajenega okolja z BIM-pristopom. To pa je tudi vodilna misel letošnje konference siBIM 2016.


 

Objava prispevkov

  • Avtorji prispevkov, ki bodo predstavljeni na konferenci, morajo do 23.12.2016 pripraviti članek (navodila bodo podana) za objavo v zborniku konference. V zborniku (e-publikaciji), ki bo izšel v januarju 2017, bodo objavljeni tudi članki, ki niso bili predstavljeni na konferenci.

 

Kotizacija

  • Kotizacija znaša 80 EUR. Za člane siBIM je znesek 30% nižji, torej 56 EUR. Za študente znaša kotizacija 30 EUR.
  • Kotizacija vključuje prigrizke s pijačo med odmori, kosilo in družabni zaključek konference.

 

Prijava na konferenco

  • Izpolnite obrazec "Prijavite se za udeležbo na konferenci siBIM 2016" na dnu te strani. 
  • Rok za prijavo na konferenco je torek, 22.11.2016.


Sponzorski paketi

  • Pripravili smo sponzorske pakete. Vabimo podjetja, da konferenco sponzorsko podprejo in s tem pripomorejo k njeni uspešnosti in odmevnosti.

 

Pokrovitelji

 

Kontakt

  • contact@sibim.si, Klara Mihalič (041 991331)

 

Sponzorji

 

 

Medijski partner

 

 

Organizacijski in programski odbor siBIM 2016


 

December 2024